Українсько-американський стартап запускатиме вантажі у космос

Новини

Українсько-американська аерокосмічна компанія Firefly буде запускати вантажі в космос, повідомляє shotam.info з посиланням на Forbes.

Головна мета запуску – залучення нових клієнтів і співробітників до аерокосмічної діяльності компанії.

Місія, для якої здійснюється набір вантажів, називатиметься DREAM (Dedicated Research & Education Accelerator Mission). Передусім запуск ракети буде розрахований на студентські та підприємницькі вантажі. Для них буде виділено спеціальне місце на борту ракети.

“Ми є частиною космічного суспільства, тому намагаємося зробити свій внесок не тільки в те, щоб стати життєздатною компанією, але і в те, щоб заохочувати інших людей”, – сказав CEO Firefly Том Маркюзік.

Компанія встановила дедлайн – до 30 червня 2019 року. Це потрібно для того, щоб заздалегідь інформувати полігон про те, скільки вантажу буде на борту ракети.

Запуск ракети заплановано на грудень цього року. Якщо він пройде успішно, Firefly планує здійснити п’ять подібних запусків у 2020 році.

Firefly Aerospace була заснована в місті Остін (Техас) в 2014 році. Вона займається розробкою легких ракет-носіїв для запуску малих супутників. У 2017 році компанію викупив український підприємець Максим Поляков за $ 75 млн. У 2018 році, Firefly Aerospace відкрила науково-дослідний центр в Дніпрі.

Фото – FIREFLY AEROSPACE

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: