МВС придбає 13 українських літаків Ан-178 для Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту

Новини

«Міністерство внутрішніх справ закупить 13 українських літаків Ан-178 для бійців Національної гвардії та рятувальників ДСНС. Контракт домовилися підписати вже цієї осені. Це перші літаки з українськими та європейськими, але без російських комплектуючих. Восени буде перший демонстраційний політ нової машини. Через три роки літаки вже будуть на службі», повідомляє повідомляє прес-служба МВС.

Також очільник міністерства внутрішніх справ наголосив, що за технічними характеристиками даний літак – найкращий у своєму класі. 

«Ан-178 підходить нам за всіма технічними характеристиками. Він використовуватиметься ДСНС для пожежогасіння, рятувальних операцій, а також для цілей Національної гвардії, починаючи з десантування, закінчуючи перевезеннями. Це класичний військово-транспортний літак», – сказав Арсен Аваков. 

Президент авіаконцерну «Антонов» Олександр Донець розповів, що робота над виготовленням літаків наразі триває.

«Ми досягли консенсусу з технологічних моментів, пов’язаних з комплектацією цієї машини. Реальна робота над літаками вже почалася. Це буде сучасний цифровий літак з сертифікатом експлуатації» – зазначив він.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: