Індія планує вивести на орбіту власну космічну станцію

Новини

Власну космічну станцію збудує Індя. На орбіту її планують відправити вже до 2030 року. Передбачається, що астронавти проводитимуть на станції близько 15-20 діб.

Глава Індійської організації космічних досліджень (ISRO) Кайласавадіву Сіван пояснив, що космічна станція стане експериментальною базою для досліджень в умовах мікрогравітації. Слова керівника ISRO привів телеканал NDTV, повідомляє Урядовий Кур’єр.

«Ми повинні продовжувати реалізацію програми «Гаганьян» після запуску пілотованої місії в космос. Індія має намір створити власну космічну станцію», – підкреслив доктор Сіван.


Станція буде важити близько 20 тонн. Її пристосують до перебування астронавтів на термін в 15-20 діб. У ISRO зазначили, що до допомоги інших країн для реалізації проекту Індія вдаватися не має наміру.
Кайласавадіву Сіван нагадав, що власні станції в космосі були тільки у США, Росії, Китаю та країн, які володіють МКС.

Нагадаємо, що в листопаді Індія здійснила 67-й успішний запуск ракети з розташованого в Бенгальській затоці космодрому Шрихарікота – снаряд GSLV Mk-III-D2 мав вивести на навколоземну орбіту супутник зв’язку GSAT-29 вагою 3423 кг.

До того ж, кілька місяців тому індійський прем’єр Нарендра Моді повідомив про успішне випробування його країною антисупутникової зброї, в ході якого на низькій навколоземній орбіті був знищений супутник.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: