Відбулася нарада учасників Асоціації «Космос» щодо спільної діяльності в сфері інтелектуальної власності та стандартизації

Новини

6 червня 2019 року за ініціативою Комітету науково-технічної та  промислової кооперації Асоціації «Космос» на ДП «КБ «Південне» відбулася нарада учасників Асоціації щодо проблемних питань у сфері інтелектуальної власності, стандартизації та інформаційного забезпечення.

Про це повідомляється на сайті Асоціації.

В заході прийняли участь представники науково-дослідних інститутів, провідних підприємств ракетно-космічної галузі та науково-виробничих організацій – учасників Асоціації «Космос».

Метою наради було об’єднання зусиль учасників Асоціації «Космос» для розвитку діяльності в сфері інтелектуальної власності, стандартизації та інформаційного забезпечення, визначення пріоритетних напрямків співробітництва.

Під час проведення наради обговорювались наступні питання:

  • проблеми українського законодавства в сфері інтелектуальної власності (ІВ);
  • патентний пошук як основна складова інноваційної діяльності;
  • аспекти комерціалізації об’єктів права ІВ;
  • організація робіт щодо стандартизації на ДП «КБ «Південне»;
  • проблеми скасування міждержавних стандартів;
  • визначення пріоритетних напрямків співробітництва учасників Асоціації з питань інформаційного обміну;
  • механізми реалізації взаємодії в сфері інформаційного обміну результатами інтелектуальної діяльності з урахуванням інтересів і пріоритетів учасників Асоціації.

Фахівці ДП «КБ «Південне» виступили з доповідями та продемонстрували результати своєї роботи у сфері інтелектуальної власності, стандартизації та інформаційного забезпечення.

Проведення наради продемонструвало комплексний підхід щодо висвітлення проблемних питань, а позитивні відгуки та ініціативи з боку учасників стали поштовхом для подальшого розвитку взаємодії між учасниками Асоціації «Космос» у сфері інтелектуальної власності, стандартизації та інформаційного забезпечення.

Беручи до уваги високу оцінку заходу від представників провідних підприємств на науково-технічних організацій Асоціації, а також позитивний вплив на розвиток співробітництва й активізацію діяльності в науково-технічної та промислової діяльності, було ухвалене рішення щодо необхідності проведення Комітетом науково-технічної та промислової кооперації Асоціації «Космос» наступних тематичних нарад.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: