Делегація ДКА взяла участь у засіданні 62-ї сесії Комітету ООН з питань мирного використання космічного простору

Новини

З 12 по 21 червня 2019 року у Відні проходить 62-а сесія Комітету ООН з питань мирного використання космічного простору, повідомляє прес-служба ДКА. Згаданий захід є основним щорічним майданчиком, який збирає керівників урядових органів дев’яносто двох країн-членів вказаного Комітету. Завданням Комітету ООН з космосу є координація міжнародних зусиль у космічній сфері з метою досягнення Цілей зрівноваженого розвитку ООН.

Основними акцентами сесії Комітету 2019 року є розгляд проекту Порядку денного «Space 2030», обговорення ролі космосу у боротьбі з кліматичними змінами, його вплив на збереження водних ресурсів та інноваційний розвиток людства, тощо. Важлива увага також надається протидії збільшенню обсягів космічного сміття та поєднанню зусиль світової спільноти в освоєнні Місяця. Також заплановано обговорення результатів діяльності Науково-технічного і Юридичного підкомітетів.

У цьогорічній сесії 12 червня взяла участь делегація ДКА під керівництвом Голови Павла Дегтяренка. В рамках візиту було зроблено доповідь стосовно бачення подальшої ролі ООН в координації освоєння космосу, що бурхливо розвивається протягом останніх років, в тому числі, за участі приватних структур, а також щодо основних аспектів космічної діяльності України. Крім того було проведено низку зустрічей з представниками іноземних космічних агентств, зокрема ОАЕ та Китаю.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: