У NASA переходять на більш безпечне і потужне паливо

Новини

Попри тренди з використанням екологічно чистих матеріалів у виробництві, паливо в більшості сучасних ракет-носіїв засноване на гідразині – безбарвній і надзвичайно токсичній рідині. Через підвищений рівень небезпеки інженери витрачають більше часу на підготовку ракет до запусків і безпосередньо їх заправку паливом.

Але, як пише techno з посиланням Engadget, в NASA знайшли новий більш безпечний замінник палива на гідразині – нітрат гідроксиламіну, який підпалюється завдяки окислювачу. Ця хімічна сполука не тільки не є токсичною, але і набагато більш ефективна, ніж паливо, що використовується зараз.

Повідомляється, що за допомогою нового палива NASA планує поліпшити продуктивність ракет на 50%. Для найближчих планів американської аерокосмічної адміністрації з колонізації Місяця це означає, що ракети зможуть транспортувати корисний вантаж на великі відстані і витрачати менше палива.

Вперше нове паливо повинні протестувати вже у червні 2019-го, коли некомерційна організація Планетарне співтовариство (ThePlanetary Society) відправить своє сонячне вітрило LightSail-2 на ракеті компанії SpaceX Falcon Heavy.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: