Уряд Великої Британії інвестує у дослідження космосу

Новини

Космічне агентство Великої Британії і Рада Корнуолла має намір виділити до 20 мільйонів фунтів на космодром Корнуолл для розробки об’єктів і експлуатаційних можливостей американського оператора запуску Virgin Orbit, які дозволять запустити невеликий супутник з Корнуолла на початку 2020-х років, повідомляє spacedaily.

Ця інвестиція залишається предметом процесу схвалення бізнес-кейсу, в тому числі від Ради Корнуолла в кінці цього року.

Фінансування буде складати до 12 мільйонів фунтів стерлінгів від Ради Корнуолла і до 7,85 мільйонів фунтів стерлінгів від Космічного агентства Великої Британії, включаючи внесок в розмірі 0,5 мільйона фунтів стерлінгів від Партнерства місцевих підприємств Корнуолла і островів Шиллі.

Spaceport Cornwall може створити 150 робочих місць і дозволити Великій Британії конкурувати за частку на світовому ринку із запуску малих супутників вартістю до 3,9 мільярдів фунтів до 2030 року.

Уряд Сполученого Королівства працює зі Сполученими Штатами над створенням необхідних технічних і правових гарантій для запуску американських РН з космодромів Великої Британії. Державний департамент США вже схвалив Угоду про технічну допомогу (TAA), що дозволяє почати детальні технічні обговорення і стратегічне планування. Це дозволило б Virgin Orbit, яка також інвестує близько 2,5 мільйонів фунтів стерлінгів в проект, експлуатувати свою систему LauncherOne і літак-носій Cosmic Girl з аеропорту Корнуолла Newquay. Перший запуск в США очікується в кінці цього року.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: