NASA дозволить космічним туристам літати на МКС: подорож коштуватиме $50 мільйонів

Новини

Національна аерокосмічна агенція США (NASA) дозволить 30-денні польоти космічних туристів на Міжнародну космічну станцію. Перший турист відправиться на МКС у 2020 році й заплатить за подорож близько 50 мільйонів доларів.

Про це пише hromadske з посиланням на The Washington Post.

За планом NASA, щороку двоє космічних туристів зможуть відправитись на МКС і залишатись на станції протягом 30 днів. Перший турист має відправитись на МКС вже наступного року.

За словами Джефа ДеВіта, головного фінансового офіцера NASA, приблизна вартість подорожі складатиме близько 50 мільйонів доларів, але визначати вартість відправлення туристів на МКС будуть Boeing Co та SpaceX — компанії, які NASA винайняла для організації таких подорожей.

Також ці компанії мають пересвідчитись, що приватні астронавти «відповідають медичним стандартам NASA та тренувальним і сертифікаційним процедурам».

Перебування на станції обійдеться туристу в 35 тисяч доларів на добу — у таку суму NASA оцінює витрати на харчування, зберігання речей та комунікацію одного туриста на станції.

Заява NASA про дозвіл на подорожі космічних туристів свідчить про великі зміни: довгий час агентство забороняло подорожі туристів на МКС. Раніше кілька подорожей туристів на МКС організувала Росія.

Нагадаємо, американська аерокосмічна агенція NASA уклала угоду про доставку вантажів на Місяць з трьома компаніями. Першою корабель з вантажем запустить компанія Orbit Beyond у вересні 2020 року.

У 2024 році NASA планує відправити на Місяць місію космонавтів, серед яких уперше в історії буде жінка.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: