Марсіанський вертоліт NASA пройшов чергове випробування (відео)

Новини науки і техніки

NASA повідомило про завершення ще одного раунду випробувань літального апарату для Марса, в 2021 році цей вертоліт повинен піднятися в небо Червоної планети. 

Змусити літати на Марсі літальний апарат складно, тому що марсіанське повітря набагато тонше земного, пише Новое время з посиланням на The Verge .

Всі перевірки працездатності незвичайного літального апарату повинні бути закінчені цього літа, якраз до запуску в наступному році.

Раніше вчені провели випробування вертольота в “імітації марсіанськоuj середовища”, в якому вертоліт піддавався впливу низьких температур і літав у вакуумній камері, що імітує марсіанське повітря.

У NASA кажуть, що не ставлять ніяких наукових приладів на вертоліт, крім камери. Апарат поки використовується скоріше як “демонстратор технологій”, щоб довести, що можна дистанційно керувати марсіанським безпілотником з Землі.

На створення марсіанського вертольота пішло чотири роки. Він важить всього 1,8 кілограма, а гвинт літака обертається в 10 разів швидше його земних аналогів. Це буде перший літальний апарат, який підніметься в небо Червоної планети.

Місія Mars 2020 як і раніше запланована на липень 2020 року і прибуде на Марс 18 лютого 2021 року. Основним напрямком місії є кратер Єзеро, де NASA сподівається знайти ознаки прадавнього життя.

Крім вертольота, агентство тестує систему Lander Vision (LVS), що забезпечує безпечний спуск на поверхню завдяки здатності вивчати ландшафт місцевості. Місцем проведення випробування була обрана Долина Смерті.

Фото і відео NASA

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: