В Києві встановлять пам’ятник Сікорському: яким він буде (фото)

Новини

Мер Києва Віталій Кличко показав, як виглядатиме пам’ятник авіаконструктору Ігорю Сікорському в столиці, розповідає Наш Київ.

Фото макету та ескізів пам’ятника Кличко виклав на своїй сторінці у Facebook.

Скульптура буде зображувати молодого Сікорського, що стоїть на Земній кулі та тримає у руці модель свого літального апарату. Встановити пам’ятник мають цього року до кінця літа перед аеропортом «Київ», що тепер носить ім’я Сікорського. Робота над його створенням зараз триває.

Відзначимо, що сьогодні, 6 червня, виповнюється 130 років від дня народження Ігоря Сікорського. Майбутній видатний авіаконструктор народився в Києві у 1889 році.

«Сьогодні 130 років з дня народження одного з найвидатніших киян, всесвітньо відомого авіаконструктора Ігоря Сікорського. Кияни пишаються тим, що перша у світі авіамодель вертикального злету була запущена саме в нашому місті, у дворі садиби на Ярославовому валу, де жив тоді Сікорський. Згодом він здійснив прорив у світовому авіабудуванні», — написав Кличко.

Він додав, що столична влада продовжує працювати з Міністерством оборони щодо передачі на баланс міста садиби Сікорських на Ярославовому валу, щоб потім її відреставрувати.

«А до кінця літа ми вже встановимо пам’ятник Ігорю Сікорському біля аеропорту, який перейменували на його честь (колишній аеропорт “Жуляни”). Робота над створенням пам’ятника триває. І буде він гарним. Ось такий вже макет. І кілька ескізів», — написав мер.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: