34 історичних літака пролетіли над Англією на шляху до Франції

Новини

Шлях відтворення висадки у Нормандії: 34 історичних літака пролетіли над Англією на шляху до Франції.

Про це повідомляється на сайті Державного музею авіації.

Висадки союзних військ у французькій Нормандії, які відомі у нас як “відкриття другого фронту”, сталися 6-го червня 1944 року. Вони мали на меті початок звільнення окупованої нацистами Франції. Для відзначення 75-ої річниці цих подій, Імператорський Військовий Музей у Британії влаштував переліт через канал, який повторює реальні сцени з часів Другої Світової.

34 літака пролетіли історичним маршрутом 5-го червня. Серед них шведський DC-3 “Congo Queen”, видатні американці Douglas DC-3 “Liberty”, “Duchess of Dakota”, “D-Day Doll” і тільки-но відреставрований “That’s all, Brother”. Останній у реальності вів цю “повітряну армаду”, бо лише на ньому був встановлений радар. ВПС Сполученого Королівства представляв, наприклад, C-47 “Drag’em oot” і “Kwicherbichen”.

У супроводі винищувачів часів Другої Світової Війни вони злетіли о 13:40 за британським часом від Імператорського Військового Музею у Даксфорді, графство Кембриджшир. О 14:21 вони мали пролетіти над Колчестером, щоб досягти південного міста Саутенд о 14:29. Втім, час був приблизним та залежав від погодних умов. Перетнувши кордон Франції, літаки взяли курс на Гавр, а далі – на місце для висадки британських парашутистів – Саннервілль. Історичний флот здійснив посадку у нормандському аеропорту Кан-Капрік о 16:45 за місцевим часом. 

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: