60 супутників Starlink вже працюють

Новини

Перший запуск супутників Starlink пройшов без будь-яких неполадок. Пристрої вийшли на потрібну орбіті та успішно включилися. Протягом наступного місяця вони продовжать набирати висоту.

Протягом декількох днів було незрозуміло, наскільки успішним виявився пуск – генеральний директор компанії Ілон Макс допускав, що частина супутників або навіть всі вони не будуть працювати, пише hvylya.net.

Незважаючи на сумніви Маска, всі 60 супутників включилися, розгорнули сонячні панелі і вийшли на зв’язок з наземними станціями, повідомляє Space News.

Протягом 3-4 тижнів вони піднімуться з нинішньої висоти в 440 км до місця свого постійного базування – на 550-кілометрову орбіту. Тут вони стануть набагато менш яскравими і будуть менш помітні з Землі.

Всі супутники забезпечені електродвигунами на криптоні, які дозволять їм маневрувати і уникати зіткнень один з одним та іншими об’єктами. У разі несправності одного з суаутників SpaceX безпечно виведе його з орбіти. Недавній запуск – тільки перший етап розвитку супутникової мережі Starlink. В цілому SpaceX планує розмістити на орбіті 12 000 супутників. Це в кілька разів більше загальної кількості всіх існуючих сьогодні супутників.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: