NASA показала “рентгенівський” знімок Всесвіту

Новини

Астрофізики NASA створили з допомогою апарату NICER (Neutron star Interior Composition Explorer) знімок, що показує всі видимі космічні джерела рентгенівського випромінювання на частині зоряного неба.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NASA.

“Карта включає дані за перші 22 місяці наукової діяльності NICER. Кожна дуга відстежує рентгенівські промені, а також випадкові удари енергетичних частинок, захоплених під час нічних рухів”, – йдеться в повідомленні.

Після того як МКС заходить у тінь Землі, прилад приблизно кожні півтори години виловлює високоенергетичні фотони з восьми точок нічного неба. Кожна вигнута лінія — це шлях, по якому переміщається “увага” інструмента від одного джерела випромінювання до іншого. Невеликі плями і лінії — енергетичні частинки, які так чи інакше потрапляють у сенсори.

Найбільші “іскри” представляють особливий інтерес, так як вони сильно відрізняються за яскравістю,  яка залежить від інтенсивності сигналу від цих точок і часу, на який NICER на них затримується. Багато з цих точок, за словами вчених, можуть бути нейтронними зірками.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: