У «Роскосмосі» виявили порушень на $770 мільйонів

Економічні аспекти

У «Роскосмосі» при перевірці в 2018 році Рахункова палата виявила порушення на суму близько 50 млрд рублів ($770 млн).

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на РБК.

«У 2018 році в «Роскосмосі» виявлені порушення приблизно на 50 млрд руб», – повідомили у прес-службі Рахункової палати РФ.

Там уточнили, що мова йде тільки про перевірки, які не є секретними. «В минулому році порушення в космічній галузі ми виявляли, але вони іншого масштабу, (ніж у 2017 році – ред.)», – зазначили представники Рахункової палати.

Сума порушень, виявлених Рахунковою палатою в «Роскосмосі» у 2017 році, становила близько 760 млрд рублів ($11,7 млрд). Голова Рахункової палати Російської Федерації Олексій Кудрін назвав держкорпорацію «рекордсменом за обсягом украдених коштів». Після цього глава «Роскосмосу» Дмитро Рогозін розіслав керівництву підприємств, які входять до корпорації, лист з нагадуванням про персональну відповідальність за фінансово-економічні порушення і навів за приклад кримінальні справи щодо екс-керівників структур «Роскосмосу».

Як відомо, в кінці січня поточного року «Роскосмос» попросив виділити додаткові кошти на будівництво космодрому “Східний”, де виконано лише чверть запланованого обсягу.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: