Заява ДП «АНТОНОВ» щодо позову «Об’єднаної авіабудівної корпорації» до концерну «АНТОНОВ»

Новини

У зв’язку із поширенням деякими ЗМІ інформації щодо подання ПАТ «Объединенная авиастроительная корпорация» позовної заяви до концерну «АНТОНОВ», ДП «АНТОНОВ» на своїй сторінці у Facebook повідомило про наступне.

Постановою КМУ від 14.03.2007р. №428 утворено державний авіабудівний концерн «Авіація України» (у подальшому перейменовано у державний авіабудівний концерн «Антонов»), до складу якого було включене Державне підприємство «Авіаційний науково-технічний комплекс імені О. К. Антонова».

Відповідно до п.1 Постанови КМУ «Деякі питання Державного підприємства «АНТОНОВ» від 31.03.2015р. №269, ДП «АНТОНОВ» виключено зі складу державного авіабудівного концерну «Антонов» та увійшло до складу Державного концерну «Укроборонпром».

Крім того, відповідно до положень статуту ДАК «АНТОНОВ», затвердженого постановою КМУ від 30.10.2008р. №1014, Концерн не відповідає за зобов’язаннями учасників, а учасники не відповідають за зобов’язаннями Концерну.

Також повідомляємо, що постановою КМУ від 19.07.2017р. №546 вирішено ліквідувати державний авіабудівний концерн «Антонов» (код ЄДРПОУ 35082071) та утворити комісію з його ліквідації.

Згідно відомостей, отриманих з інформаційної системи «Мой арбитр» (Російська Федерація) 23.05.2019р., ПАТ «Объединенная авиастроительная корпорация» подало позов саме до ДАК «Антонов» (код ЄДРПОУ 35082071), а не до Державного підприємства «АНТОНОВ».

Нагадаємо, 27 травня агентство «Інтерфакс-Україна» повідомило, що російська державна «Об’єднана авіабудівна корпорація» 23 травня подала позов до українського державного концерну «Антонов» в Арбітражний суд Москви. Про це стало відомо з матеріалів картотеки справи.

На даний момент причина подання позову невідома. В якості третіх осіб виступають міжрайонна інспекція Федеральної податкової служби № 46 по Москві і спільне підприємство ОАК і ДП «Антонов» – «ОАК-Антонов».

Як зазначає агентство, ще в лютому цього року представник корпорації повідомляв, що «ОАК-Антонов» буде ліквідовано, в зв’язку з тим, що «представники української сторони не беруть участі в його діяльності». Також представник повідомляв, що саме СП переговорів не веде.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: