Вперше в історії аматорська ракета досягла космосу

Новини

Група аспірантів з Університету Південної Каліфорнії (USC) запустила першу в історії аматорську ракету, яка досягла космосу. Про це повідомляє ESPRESO.TV.

Їх досягнення, якщо воно буде підтверджене, завершує десятирічний неофіційний конкурс серед інженерно-технічних інститутів світу на створення першої університетської ракети для космічних польотів, йдеться в заяві представників Лабораторії ракетних двигунів Університету США.

Внутрішній аналіз показує, що студентська ракета Traveler IV перетнула лінію Кармана, яка представляє собою міжнародний “кордон” космосу на висоті приблизно 100 км над рівнем моря. “Проведений аналіз з 90% впевненістю підтвердив це досягнення”, – додали представники USC.

У створенні ракети брали участь більше 90 студентів Лабораторії ракетних двигунів. Цей проект зайняв 15 років і більше мільйона годин роботи. У навчальному закладі відзначили, що багато випускників, які починали працювати над ракетою, вже співпрацюють з американськими великими корпораціями, такими як SpaceX і Blue Origin. Двоє колишніх студентів заснували свій стартап Relativity Space.

Студенти запустили ракету з космодрому Нью-Мексико Spaceport America, якірним орендарем якого є постачальник послуг космічного туризму компанія Virgin Galactic. Ракета досягла максимальної зареєстрованої висоти в 103,6 км і максимальної швидкості близько 5 449 км / год.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: