NASA зацікавилося можливостями видобутку палива з марсіанської атмосфери

Новини науки і техніки

У той час поки вся увага ЗМІ зосереджено на місячній програмі NASA, космічне агентство не забуває і про Марс. На цей раз агентство уклало контракти з OxEon Energy і Pioneer Astronautics щодо розробки технології видобування вуглекислого газу з атмосфери планети.

Фінансування проекту буде здійснюватися за рахунок Small Business Innovation Research Phase II (SBIR). Основу ідеї становить можливість застосування електролізу для отримання корисних ресурсів з атмосфери Марса і грунтових вод. До можливого комерційного застосування своєї технології в компанії OxEon віднесли її затребуваність для виробництва водню в інтересах автотранспорту.

Крім цього в компанії розраховують, що спільний електроліз води і CO2 призведе до виробництва газу, який потім може бути конвертований в метан або рідке паливо. При цьому компанія Pioneer Astronautics відповідатиме за розробку рідинного сорбційного насоса. В основі роботи цієї системи буде покладена ідея, пов’язана з можливістю розчинення CO2 в охолоджених до -100 градусів спирті, кетоні або ацетаті.

Джерело

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: