Рада провалила закон про скасування заборони на роботу приватних космічних компаній

Економічні аспекти

Верховна Рада відхилила законопроект “про внесення змін до деяких законів щодо сприяння розвитку космічної діяльності та залучення інвестицій в космічну галузь України”.

Як передає БізнесЦензор, за ухвалення відповідного законопроекту №9219 у першому читанні проголосувало менше мінімально необхідної кількості в 226 депутатів.

Пропозиції направити проект документа на повторний розгляд і на доопрацювання також не набрали необхідної кількості голосів.

“Рішення не прийнято, закон відхилений”, – констатував спікер парламенту Андрій Парубій.

Як відзначають автори законопроекту, чинна редакція закону “Про підприємництво” передбачає, що діяльність, пов’язану з випробуванням, виробництвом та експлуатацією ракет-носіїв, у тому числі з їх космічними запусками з будь-якою метою, може здійснюватися тільки державними підприємствами та організаціями.

Законопроектом пропонувалося скасувати ці обмеження і надати право займатися зазначеною діяльністю недержавним суб’єктам підприємницької діяльності, що дозволить створити нові робочі місця і сприятиме розвитку виробництва нових зразків ракет-носіїв.

Також документом передбачалося виключити з переліку видів, що підлягають ліцензуванню, діяльності в сфері космосу.

Джерело фото

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: