Китайський зонд Changʼe-4 перейшов в сплячий режим на час місячної ночі

Новини

Китайський зонд Chang’e-4, який знаходиться на Місяці з початком п’ятої місячної ночі ДовідкаЧас доби на Місяці, що характеризується повною відсутністю прямого сонячного світла. Настає один раз в синодичний місяць у кожній точці його поверхні, за винятком полярних регіонів перейшов в сплячий режим в зв’язку з нестачею сонячної енергії. Про це пише thebabel з посиланням на Space.com.

Місячна ніч – час доби на Місяці, що характеризується повною відсутністю прямого сонячного світла. Настає один раз в синодичний місяць у кожній точці його поверхні, за винятком полярних регіонів.

Chang’e-4 став першим зондом, якому вдалося вдало сісти на зворотному боці Місяця. Разом з ровером Yutu-2, він займається дослідженнями кратера Фон Карман діаметром 2 тисячі кілометрів і глибиною 8 кілометрів.

Апарату вже вдалося виявити багаті залізом мінерали піроксени і олівіни, які ймовірно, потрапили на поверхню з місячної мантії в результаті зіткнення з астероїдом.

Місячний зонд Chang’e-4 і його ровер Yutu-2 знаходяться в стані спокою з 11 травня. За 2 тижні вони активуються і продовжать місію. Цікаво, що термін роботи Yutu-2 був розрахований на 3 місячних дні, але він функціонує й досі і проїхав по зворотньому боку Місяця 190 метрів.

Місія очолюється Китайської програмою дослідження Місяця.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: