Деталі ракет на 3D-принтері: адитивні технології в українському ракетобудуванні

Новини

КБ «Південне» на своїй сторінці у Facebook розповіло про новаторські технології, які воно застосовує при виготовленні складних за формою і структурою виробів з металевих порошків.

Мова йде про селективне лазерне плавлення – одну з технологій 3D-друку металом, яка зараз освоюється нашим підприємством.

Дана технологія здатна з успіхом замінити класичні виробничі процеси – лиття, штампування, зварювання, фрезерування і т.д.

За допомогою селективного лазерного плавлення (SLM) ми вже зараз починаємо створювати перші унікальні складнопрофільні вироби для ракетно-космічної техніки без використання механічної обробки і дорогих оснасток.

Процес «друку» виробів полягає в послідовному пошаровому розплавленні порошкового матеріалу за допомогою потужного лазерного випромінювання.

Адитивні технології відкривають перед нами нові можливості, які дозволяють створювати металеві вироби з високою точністю і щільністю.

Переваги технології 3D-друку металом:
➤ висока точність і повторюваність;
➤ механічні характеристики виробів, надрукованих на 3D-принтері, співмірні з литтям;
➤ вирішує складні технологічні завдання, пов’язані з виготовленням геометрично складних виробів;
➤ скорочує цикл науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, забезпечуючи створення складнопрофільних деталей без використання оснастки;
➤ дозволяє зменшити масу за рахунок створення об’єктів з внутрішніми порожнинами;
➤ економія матеріалу при виробництві.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: