ДП «АНТОНОВ» представляє програми створення літальних апаратів військового призначення в Туреччині

Новини

В період з 30 квітня по 3 травня 2019 року в Стамбулі, Туреччина, працює 14-та міжнародна виставка оборонної промисловості International Defence Indastry Fair IDEF’19. В цьому році в цьому заході взяли участь більше тисячі компаній світового оборонпрому.

Україну представляють близько двадцяти компаній. Офіційну делегацію країни очолює заступник Секретаря РНБО Сергій Кривонос. ДП АНТОНОВ було заявлено на виставці новими середніми військово-транспортними літаками Ан-178, Ан-188 та програмою безпілотного літального апарату – перспективного напрямку, який домінує на авіаційних і військових виставках світу. 

Відкрив IDEF’19 президент Турецької республіки Реджеп Тайі Ердоган. Він особисто опікується розвитком військової промисловості, тому стенди турецьких виробників вражають масштабами та асортиментом новітніх розробок і займають половину площі експозиції в цілому.

«Після авіаційного шоу в Анталії, яке «АНТОНОВ» влаштував минулого року, ми отримали надзвичайно позитивні відгуки і великий резонанс»,- коментує Посол України в Туреччині Андрій Сибіга. «Цього року підприємство також гідно представлено на престижному виставковому майданчику, і в решті решт все це має конвертуватися в конкретні проекти з нашими турецькими друзями. Ми хочемо спільно складати і виготовляти певні типи літаків марки «АН», пропонуючи нашим партнерам підхід, коли в проекті мають виграти обидві сторони. Тільки тоді ми зможемо приступати до реалізації конкретних програм. Раніше на порядку денному стояв середньомагістральний літак, зараз мова йде про військово-транспортні літаки для збройних сил, жандармерії і таке інше. Адже ринок тут величезний і наши можливості мають бути переконливими. Дуже приємно, що в нас вже є успішна взаємодія «АНТОНОВ» з турецькою компанією «Аселсан», виробника авіоніки. Така синергія посилює нашу присутність та підвищує якість продукції. Ми держави, які в цій співпраці доповнюють одна одну».

Другий день роботи виставки розпочався з важливого візиту на стенд українських підприємств Ізмаїла Деміра, Президент Державного агенства з питань оборони Турецької республіки – установи, яка визначає напрямки розвитку військово-промислового комплексу. Зі слів пана Посла, цей візит є свідченням великої уваги до розвитку партнерства з Україною та важливості реалізації проектів, які стоять на порядку денному.

На запрошення турецької сторони, українська делегація відвідала підприємство Байкар Макина з метою ознайомлення з умовами проектування та серійного виробництва безпілотних літальних комплексів, в тому числі відомого в Україні Байрактара. Турецька сторона представила до уваги української делегації макет нового безпілотного літального апарату. Спеціалісти ДП «АНТОНОВ» запропонували співпрацю за цією програмою в напрямках аеродинаміки, міцності та конструкції самого планера.

Джерело

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: