Національний центр управління та випробувань космічних засобів запустить у космос сигнал з малюнками українських дітей

Новини

Фахівці центру запустять у Всесвіт спеціально закодований високоточний сигнал з малюнками мрій українських дітлахів.100 000 малюнків, у яких діти зображали свої мрії, збиралися в рамках арт-марафону #моядитячамрія.

«У нас є технічна можливість послати цей сигнал в космос з потужної станції, яка знаходиться у Золочіві, Львівської області. Малюнки будуть переведені в цифрову інформацію та надіслані звідти в космос. Можемо запросити на цю подію і деяких дітей, які їх малювали», – зазначає Володимир Присяжний, керівник національного центру управління та випробувань космічних засобів Державного космічного агентства.

Мрії українських малюків полетять на відстань 90 світлових років.Зашифроване послання дістанеться Всесвіту. І хто знає, можливо, колись буде знайдено позаземною цивілізацією.

Проект «Здійсни мрію» стартував 29 квітня 2016 року у Всесвітній день бажань. Його реалізують «1+1 медіа» і ТСН спільно з благодійним фондом «Ти не один». Проект допомагає дітям зі складними захворюваннями втілювати свої мрії в життя, щоб їхні світи були наповнені не лише медичними процедурами, а й цілющими позитивними емоціями.

У червні 2018 року проект ініціював унікальне дослідження «Про що мріють діти?». Виявилось, що лише 10% маленьких українців уміють мріяти, а решта 90% плутають мрії з матеріальними бажаннями. Тепер проект «Здійсни мрію» поставив перед собою ще одну мету – навчити нові покоління мріяти необмежено й сміливо.

Спеціально для цього команда проекту збирає 100 000 малюнків мрій, щоб запустити з них світловий Промінь мрій на небо до зірок. Паралельно з ним Національний центр управління та випробувань космічних передасть високоточний сигнал у відкритий космос. Зашифроване послання з малюнками дитячих мрій і справді побачить весь Всесвіт!

Джерело

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: