У космічній галузі Україна активно співпрацює з 30 країнами

Новини

У космічній галузі Україна активно співпрацює з 30 країнами та посідає гідне місце поруч з провідними державами, маючи потужний комплекс ракето- та авіабудування.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов у вітанні з нагоди Дня працівників ракетно-космічної галузі та Всесвітнього дня авіації і космонавтики, повідомляє прес-служба РНБО.

“Завдяки щоденній роботі наших вчених, конструкторів та виробничників Україна посідає гідне місце поруч з провідними країнами світу, маючи потужний комплекс ракето- та авіабудування. У минулому році за участю України були здійснені успішні пуски ракетоносіїв «Антарес» – спільний проект із США, та ракетоносіїв «Вега» за програмою Європейського космічного агентства (ESA). У сфері космонавтики наша держава активно співпрацює з 30 країнами”, – наголосив Турчинов.

Як він зазначив, нещодавно підписано угоду з Європейським космічним агентством за програмою дистанційного зондування Землі з космосу «Copernicus» з метою подальшого використання отриманих даних і космічних технологій для протидії кризовим викликам та вирішення завдань в економічній, безпековій, науковій та інших сферах життєдіяльності. Космічні технології та інформаційні системи впроваджуються у сферу національної безпеки та оборони, наголошує голова Радбезу.

Турчинов також зазначив, що провідні підприємства оборонної промисловості беруть активну участь у реалізації вітчизняної ракетної програми, зокрема, створенні сучасних ракетних комплексів, ракет та їх комплектувальних виробів задля підвищення спроможностей Збройних Сил України та створення потужного ракетного щита нашої держави. Українські військово-транспортні літаки визнані одними з найкращих в світі.

Космічна галузь, відзначає очільник РНБО, стимулює розвиток ряду суміжних галузей – електроніки, матеріалознавства, машинобудування, обчислювальної техніки та енергетики.

Джерело

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: