У Дніпровській міській раді привітали ветеранів КБ «Південне» з Днем працівників ракетно-космічної галузі України

Новини

У п’ятницю, 12 квітня, з нагоди Дня працівників ракетно-космічної галузі України у Дніпровській міській раді привітали ветеранів конструкторського бюро «Південне», молодих фахівців і сумлінних студентів. Секретар міськради Олександр Санжара вручив присутнім подяки міського голови.

«Від імені мера Бориса Філатова та всієї територіальної громади вітаю вас із цим визначним днем. Дніпро – космічна столиця України. Це – завдяки вам і людям, які працюють у галузі ракетобудування, винаходять щось нове та вдосконалюють апарати, що вже існують. Завдяки вам Україна відома в усьому світі як країна, котра будує космічні апарати», – зазначив Олександр Санжара.

Станіслав Ус – головний конструктор ракетно-космічного напряму Державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля, ветеран ракетно-космічної галузі. Розповідає, що працювати у цій сфері почав у 1959 році, коли закінчив фізико-технологічний факультет у Дніпрі.

«Ми створили покоління бойових і космічних ракет, які й сьогодні є найкращими у світі. Зараз наше завдання – передати свій досвід і знання молодому поколінню, щоб вони йшли нашим шляхом», – сказав Станіслав Іванович.

Також цього дня для ветеранів КБ «Південне» провели екскурсію міською радою. Зокрема, вони відвідали Ситуаційний центр і сесійну залу.

Джерело

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: