У Києві пройшла ІV Міжнародна науково-практична конференція на тему: “Застосування космічних та геоінформаційних систем в інтересах національної безпеки та оборони”

Новини

Завершилась ІV Міжнародна науково-практична конференція на тему: “Застосування космічних та геоінформаційних систем в інтересах національної безпеки та оборони”, організована Національним університетом оборони України імені Івана Черняховського за підтримки компанії ESRI (США), ТОВ “ESRI Ukraine”, ТОВ “ECOMM Co” та Навігаційно-геодезичного центру.

До роботи у Міжнародній науково-практичної конференції долучились представники підрозділу з питань оборони та розвідки Esri European National Government Team (Великобританія), представники сектору безпеки та оборони України, структурних підрозділів Національного університету оборони України та представники громадських організацій.

Знаково, що цей захід проводився напередодні Всесвітнього дня авіації і космонавтики, Дня працівників ракетно-космічної галузі України.

Програмою конференції були передбачені змістовні та актуальні доповіді що стосуються питань розвитку космічних та геоінформаційних систем, їхньої ролі у забезпеченні обороноздатності держави.

Підсумовуючи результати міжнародного заходу заступник начальника університету з навчальної роботи генерал-майор Сергій Салкуцан  наголосив, що виступи експертів були цікавими, змістовними і характеризувалися інформативністю і актуальністю викладеного матеріалу.

Також він висловив вдячність усім іноземним представникам, які поділилися своїм досвідом із застосування космічних та геоінформаційних систем.

– Сподіваюсь, що ми й надалі продовжимо співпрацю з окреслених проблем конференції, – зауважив генерал-майор Сергій Салкуцан.

За результатами узагальнення доповідей та виступів, учасники конференції прийняли рішення щодо:

  • продовження вивчення досвіду впровадження геоінформаційних систем країнами-членами НАТО;
  • створення та обладнання комунікаційними засобами єдиного геоінформаційного простору в системах управління на базі спеціалізованих геопорталів для забезпечення якісною інформацією всіх зацікавлених інституцій;
  • запровадження підготовки офіцерського складу з питань геоінформаційних технологій не лише Збройних Сил України, а й інших військових формувань та правоохоронних органів на базі Національного університету оборони України імені Івана Черняховського у співпраці з компанією ESRI Ukraine.

Джерело

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: