Парижі відбулися традиційні «Весняні зустрічі», які щорічно проводять Міжнародна академія астронавтики (МАА) та Міжнародна астронавтична федерація (МАФ)

Новини

25-28 березня 2019 року в Парижі відбулися традиційні «Весняні зустрічі», які щорічно проводять Міжнародна академія астронавтики (МАА) та Міжнародна астронавтична федерація (МАФ). У заході взяла участь делегація експертів від КБ «Південне»: О.Е. Кашанов – заступник Генерального конструктора з наукової і навчальної роботи, А.І. Логвиненко – головний науковий співробітник та О.М. Венцковський – директор Європейського представництва ДП «КБ «Південне» у м. Брюсселі.

Програма роботи нашої делегації була доволі насиченою. На засіданні профільної комісії МАА були презентовані результати ініційованого та очолюваного спеціалістами КБ «Південне» міжнародного дослідження в рамках зазначеної Академії щодо можливостей виведення радіоактивних відходів у космос, а також наступна, 7-ма конференція МАА «Космічні технології: сучасне та майбутнє», що пройде у Дніпрі цього року – з 21 по 24 травня. Також, відбулися дискусії з інших поточних та майбутніх академічних досліджень, активний внесок до яких роблять українські фахівці.Під час традиційної Академічної вечері відбулася непересічна подія – сертифікат Почесного академіка МАА було вручено екс-президенту України Л.Д. Кучмі. Відтак, він став першим українцем, удостоєним цього звання.

На засіданнях комітету Міжнародна астронавтична федерація (МАФ) та спеціалісти КБ «Південне» активно брали участь в обговоренні низки технічних та адміністративних питань комітетів Федерації, зокрема з космічного транспорту та по зв’язках з промисловістю, а також у роботі Програмного комітету, що здійснював відбір доповідей на наступний Міжнародний астронавтичний конгрес IAC-2019, що пройде 21-25 жовтня 2019 року у Вашингтоні.

Також, в ці дні відбулася низка двосторонніх зустрічей, серед яких варто виокремити перемовини у GIFAS (Асоціації французьких аерокосмічних підприємств) з директором з питань європейських та міжнародних відносин В.Горрі. Серед іншого, GIFAS є організатором широко відомого аерокосмічного салону у Лє Бурже, який має вже понад 100-річну історію.У зустрічі з директором з питань європейських та міжнародних відносин В.Горрі КБ «Південне» виступило у якості представника Української асоціації високотехнологічних підприємств та організацій «Космос», членом якого є, і головною метою зустрічі було обговорення можливостей співробітництва як на рівні асоціацій, так і між компаніями-членами GIFAS та Асоціації «Космос». Було обумовлено конкретні спільні кроки вже на найближчу перспективу.Загалом, чергові паризькі «весняні зустрічі» в рамках форумів провідних міжнародних космічних організацій дозволили презентувати напрацювання КБ «Південне» у сфері як академічних досліджень, так і розробки технологій, взяти дієву участь у формуванні порядку денного МАА і МАФ на найближчий рік.Нагадаємо, що у минулому році КБ «Південне» стало інституційним членом Moon Village Association (MVA), або Асоціації місячного поселення – зареєстрованої у Відні міжнародної неурядової організації, що має на меті сприяння створенню поселення на поверхні супутника Землі.

Вже цього року у Парижі MVA провела декілька заходів. Директор Європейського представництва ДП «КБ «Південне» у м. Брюсселі О.М. Венцковський, як член Ради директорів Асоціації, виступив на відкритому зібранні MVA, а також був модератором сесії «Preparing a Solid Ground for the Moon Village» («Готуючи міцну основу для Місячного поселення) в рамках «Глобального форуму з нетворкінгу» (GNF).

Джерело

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: