Житло на Марсі: NASA оголосила трьох фіналістів конкурсу проектів

Новини, Це цікаво

NASA зробила ще один крок, щоб втілити ідею міжпланетного життя в реальність, назвавши фіналістів конкурсу 3D-Printed Habitat Challenge.

Про це повідомляє CNN.

У конкурсі 3D-Printed Habitat Challenge, який почався у 2015 році, команди розробляли укриття, придатні для Місяця, Марсу і – оптимістично – за їх межами. Для четвертого рівня третього етапу конкурсу 11 команд створили повномасштабні візуалізації своїх проектів з використанням програмного забезпечення для моделювання і коротких відеороликів, що пояснюють їх вибір.

Відзначається, що кожна модель була оцінена з точки зору архітектурного макета та естетики, а також доцільність їх побудови і масштабованості. Три попередні етапи були зосереджені на архітектурних рішеннях і технологіях, необхідних для створення компонентів дизайну.

«Нью-йоркська команда розробників SEArch + / Apis Cor зайняла перше місце в конкурсі NASA завдяки унікальній крученій структурі будівлі, яка всіяна невеликими отворами, що пропускають природне світло», – йдеться в повідомленні.

Друге місце посіла команда Team Zoperhous, яка припустила, що їх модульні структури може надрукувати автономний ровер. Передбачається використовувати природні ресурси разом зі спеціальним термопластиком, здатним витримувати екстремальні зміни температури на поверхні.

Повідомляється, що третє місце отримав концепт Mars Incubator, який запропонувала команда з Коннектикуту. Вони пропонують чотири модулі, зведені з реголіту і міцного поліетилену: основний житловий модуль, технічний, багатофункціональний, а також модуль з зоною біогенерації для вирощування рослин.

Конкурс NASA 3D-Printed Habitat Challenge завершиться з 1 по 4 травня. Основне завдання фіналу – створення дрібномасштабних моделей концептів жител з використанням 3D-принтерів. Фіналісти конкурсу вже отримали приз у $100 тисяч на трьох, переможець отримає $800 тисяч.

Фото: nasa.gov

Джерело

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: