Китай запустив на орбіту супутник нового покоління

Новини

Китай запустив на орбіту новий ретрансляційний супутник із космодрому Січан у провінції Сичуань (Південно-Західний Китай).Про це повідомляє Сіньхуа.

“Супутник “Тяньлянь II-01” був запущений о 23:51 за пекінським часом ракетоносієм “Чанчжен-3B”/”Великий похід-3В”/”, – йдеться в повідомленні.

Це перший супутник, який стане частиною мережі китайських супутників-ретрансляторів другого покоління і надаватиме послуги з ретрансляції даних, вимірювання, контролю та передачі даних для пілотованих космічних кораблів, супутників, ракетоносіїв та інших користувачів.

Як зазначається, мережа супутників “Тяньлянь II” буде значно досконалішою в плануванні місій, управлінні системою та операціями, ніж мережа першого покоління “Тяньлянь I”.

Нова мережа, що має більш високу швидкість передачі даних і більш досконалу багатозадачну працездатність, відіграватиме важливу роль у поліпшенні оперативності передачі даних, безпеки на орбіті й універсальності застосування для середньо- і низькоорбітальних супутників і пілотованих космічних кораблів.

Цей запуск став 301-м для ракетоносіїв серії “Великий похід”.

Джерело

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: